Wat kost luchtdicht bouwen?

Doe hier de gratis check

Bereken jouw richtprijs

Ben je benieuwd naar de investering die nodig is, om jouw huis luchtdicht te maken? Vul dan onderstaande luchtdicht calculator in. De calculator geeft een richtprijs aan, hieraan kunnen geen rechten ontleend worden. Deze rekentool is bedoeld om jou een indicatie te geven van de kosten voor het luchtdicht maken van jouw woning.

Wil je een gedetailleerde offerte ontvangen? Neem dan contact op of verzend de gegevens uit de rekentool door op verzenden te klikken.

Maak jouw berekening

Voor een representatieve prijsindicatie, is het belangrijk dat de rekentool volledig wordt ingevuld.

Toelichting rekentool

Wat is de Qv-10 waarde?

De Qv-10 waarde is de waarde die wordt gebruikt om de mate van luchtdichtheid aan te geven.

Hoe bereken je de Qv-10 waarde?

De Qv-10 waarde geeft aan hoe veel liter lucht er per seconde en per m² door de gebouwschil stroomt bij een drukverschil van 10 Pa. De berekening is als volgt: dm3/s per m2. Dit wordt berekend voor het hele gebouw.

Welke Qv-10 waarde klassen zijn er?

De Qv-10 waarde kan ingedeeld worden in 3 klassen: basis, goed en uitstekend.

Met basis klasse I voldoe je aan de minimale eisen van het bouwbesluit (Qv-10 waarde > 1 dm3/s.m2). 

Klasse II (goed) heeft een luchtdichtheid van Qv-10 waarde 0,4 tot 0,6 dm3/s.m². Dit is de minimale klasse die De Luchtdichtspecialist levert en valt onder Energiezuinig bouwen.

Klasse III (uitstekend) heeft een luchtdichtheid van Qv-10 waarde 10 < 0,15 dm3/s.m². Dit valt onder passief bouwen en onder de BENG-Norm.

De Luchtdichtspecialist kan Qv-10 waardes van 0,6 tot 0,15 realiseren. In de rekentool worden waardes van 0,4 en 0,15 aangehouden. Dit is om een goede prijsindicatie te maken. In de praktijk kunnen tussenliggende waardes ook behaald worden.

Welke Qv-10 waarde heb je nodig?

Bij de Luchtdichtspecialist kun je kiezen uit luchtdichtheid klasse II (0,4 0,6) en klasse III (tot 0,15). Eenvoudig gezegd: Wil je jouw woning energiezuinig bouwen (klasse II) of passief bouwen (klasse III, zeer energiezuinig en voldoen aan de beste normen).

Wat is het bewoonbaar oppervlak?

Het bewoonbaar oppervlak is het aantal m² van alle verdiepingen van de woning bij elkaar opgeteld.