Voor wie is luchtdicht bouwen geschikt?

Voor kleine en grote bouwbedrijven

Duurzaam bouwen is de nieuwe standaard, hoe prettig is het om met gespecialiseerde vakmensen samen te kunnen werken voor het realiseren van duurzame woningen en gebouwen. Wij doorlopen met u het hele proces van luchtdicht bouwen volgens planning en met de beste resultaten. Graag stellen wij ons voor als partner voor luchtdicht bouwen.  

Lees meer >>

Voor woningcorporaties

Maatregelen doorvoeren om woningen duurzamer te maken en het bouwen van duurzame woningen wordt door de overheid bij elke Nederlander op de agenda gezet. Vooral voor woningcorporaties valt er veel winst te behalen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van luchtdicht bouwen voor uw woningportfolio?  Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van luchdicht bouwen.  

Lees meer >>

Voor particulieren

Om uw woning op de juiste manier te isoleren is de juiste luchtdichte afwerking essentieel. Luchtdicht bouwen is nog een onderbelichte methode als het gaat om het verduurzamen van een woning. Of het nu gaat om een bestaande woning of nieuwbouw, een professionele luchtdichte afwerking levert u direct voordelen op.  Naast de hoge mate van comfort, ervaart u ook minder tocht en geluid van buiten af.

Lees meer >>

Voorbeelden van diensten voor luchtdichtbouwen van uw kantoorpand of woning:

Tapes aanbrengen
Coatings
Epdm stroken
bytulbanden

Strengere normen: meer eisen aan luchtdichtbouwen

Luchtdicht bouwen wordt hoe langer hoe meer een specialisme. Iedereen die bouwt of renoveert krijgt vanaf 2020 te maken met strengere wetgeving. Wij zijn op de hoogte van de nieuwe normen van de luchtdichtheidsklassen in het Bouwbesluit.

Ook de Beng (bijna energieneutrale gebouwen (BENG)) is belangrijk. BENG vloeit voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese richtlijn EPBD. Het beleid van zeer energiezuinige betsaande bouw is nog in ontwikkeling en volgen wij op de voet.

Het Bouwbesluit schrijft de normen voor luchtdicht bouwen voor. Er zijn 3 klassen:
  • Klasse 1 is de basisklasse. Huizen en kantoren voldoen aan het bouwbesluit, maar de energieprestaties zijn verre van optimaal.
  • Klasse 2 is de standaard voor woningen en appartementencomplexen. Klasse 2 vraagt speciale aandacht voor de keuze van het afdichtingsmateriaal en voor detailwerk.
  • Klasse 3 gaat nog verder. Tussentijdse controles voor een goede gevel- en daksluiting wordt aangeraden. En als u passief bouwt en het certificaat wilt, heeft u een blowerdoortest nodig.

Kies voor kwaliteit en professionaliteit

Houd regen en wind buiten de deur

Een kantoor of woning kan vakkundig zijn opgeleverd. Zowel nieuwbouw als renovatie. Maar pas echt perfect wordt het als u uw pand luchtdicht afbouwt. Luchtdichtspecialist Kees Tomberg zorgt daarvoor in goed overleg met u.

Vanaf de tekentafel tot uw portemonnee: wij zorgen voor gegarandeerde luchtdicht afwerking.