Voor wie is luchtdicht bouwen geschikt?

Voor kleine en grote bouwbedrijven

Goed geschoolde professionals in de bouw zijn moeilijk te vinden. De tekorten nemen toe. Voor u als bouwbedrijf wilt u het beste resultaat voor uw klanten.

Wij doorlopen met u het hele proces van luchtdicht bouwen volgens planning en met de beste resultaten.

Voor woningcorporaties

Woningcorporaties die een comfortabel leefklimaat willen voor hun huurders met als extra een lagere rekening voor energiekosten, hebben veel profijt van luchtdicht bouwen.

Voor particulieren

Neemt u als particulier uw renovatie zelf ter hand? Luchtdichtspecialist Kees Tomberg helpt u met professioneel onafhankelijk advies en gedegen uitvoering tegen een eerlijke prijs, zodat uw ventilatiesysteem sterk verbetert. U merkt direct het verschil in comfort! Minder tocht, minder geluid van buitenaf!

Voorbeelden van diensten voor luchtdichtbouwen van uw kantoorpand of woning:

Tapes aanbrengen
Coatings
Epdm stroken
bytulbanden

Strengere normen: meer eisen aan luchtdichtbouwen

Luchtdicht bouwen wordt hoe langer hoe meer een specialisme. Iedereen die bouwt of renoveert krijgt vanaf 2020 te maken met strengere wetgeving. Wij zijn op de hoogte van de nieuwe normen van de luchtdichtheidsklassen in het Bouwbesluit.

Ook de Beng (bijna energieneutrale gebouwen (BENG)) is belangrijk. BENG vloeit voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese richtlijn EPBD. Het beleid van zeer energiezuinige betsaande bouw is nog in ontwikkeling en volgen wij op de voet.

Het Bouwbesluit schrijft de normen voor luchtdicht bouwen voor. Er zijn 3 klassen:

  • Klasse 1 is de basisklasse. Huizen en kantoren voldoen aan het bouwbesluit, maar de energieprestaties zijn verre van optimaal.
  • Klasse 2 is de standaard voor woningen en appartementencomplexen. Klasse 2 vraagt speciale aandacht voor de keuze van het afdichtingsmateriaal en voor detailwerk.
  • Klasse 3 gaat nog verder. Tussentijdse controles voor een goede gevel- en daksluiting wordt aangeraden. En als u passief bouwt en het certificaat wilt, heeft u een blowerdoortest nodig.

Kies voor kwaliteit en professionaliteit

Houd regen en wind buiten de deur

Een kantoor of woning kan vakkundig zijn opgeleverd. Zowel nieuwbouw als renovatie. Maar pas echt perfect wordt het als u uw pand luchtdicht afbouwt. Luchtdichtspecialist Kees Tomberg zorgt daarvoor in goed overleg met u.

Vanaf de tekentafel tot uw portemonnee: wij zorgen voor gegarandeerde luchtdicht afwerking.