Luchtdicht bouwen voor particulieren

Om uw woning op de juiste manier te isoleren is de juiste luchtdichte afwerking essentieel. Luchtdicht bouwen is nog een onderbelichte methode als het gaat om het verduurzamen van een woning. Of het nu gaat om een bestaande woning of nieuwbouw, een professionele luchtdichte afwerking levert u direct voordelen op.
Naast de hoge mate van comfort, ervaart u ook minder tocht en geluid van buiten af.  Daarnaast gaat u het terug zien aan uw energierekening.  De warmte die u stookt in de woning krijgt geen kans om via allerlei kiertjes het huis te verlaten en toch bent u verzekert van een gezond binnenklimaat met voldoende ventilatie.
Een luchtdichte woning zorgt voor:
  • Een hoog leefcomfort
  • Een goede balans tussen ventilatie en isolatie
  • Besparing op energiekosten
Meer weten over de voordelen van luchtdichtbouwen?  Maak een vrijblijvende afspraak.

Normen en eisen luchtdicht bouwen

Bij het bouwen van een woning moet er altijd rekening gehouden worden met de luchtdichtheid, dit is een onderdeel van het bouwbesluit.  Als u gaat nieuwbouwen of verbouwen dan moet u zich altijd aan de voorschriften van het Bouwbesluit houden. De overheid scherpt elke keer de eisen van de EPC- norm aan, vanaf 2020 wordt dit de BENG-norm Een luchtdichte afwerking gaat een steeds belangrijkere rol spelen om aan de eisen te kunnen voldoen.
Het Bouwbesluit schrijft de normen voor luchtdicht bouwen voor. Er zijn 3 klassen:
  • Klasse 1 is de basisklasse. Huizen en kantoren voldoen aan het bouwbesluit, maar de energieprestaties zijn verre van optimaal.
  • Klasse 2 is de standaard voor woningen en appartementencomplexen. Klasse 2 vraagt speciale aandacht voor de keuze van het afdichtingsmateriaal en voor detailwerk.
  • Klasse 3 gaat nog verder. Tussentijdse controles voor een goede gevel- en daksluiting wordt aangeraden. En als u passief bouwt en het certificaat wilt, heeft u een blowerdoortest nodig.

Kies voor kwaliteit en professionaliteit

Onafhankelijke advies

Bent u benieuwd welke luchtdichte afwerking er mogelijk is voor uw bestaande of nieuwbouw woning? Wij helpen u graag met een eerlijk en onafhankelijk advies. Wilt u vast een inschatting van de kosten? Ga dan aan de slag met onze luchtdicht calculator.