Luchtdicht bouwen voor woningcorporaties

Maatregelen doorvoeren om woningen duurzamer te maken en het bouwen van duurzame woningen wordt door de overheid bij elke Nederlander op de agenda gezet. Vooral voor woningcorporaties valt er veel winst te behalen.  Daar gaat het toch ook om de wet van de aantallen.  Wel eens aan de voordelen van luchtdicht bouwen gedacht voor het energiezuiniger maken van uw woningportfolio?

 Luchtdicht bouwen is nog een onderbelichte methode als het gaat om het verduurzamen van een woning of gebouw.Naast dat er een comfortabel binnenklimaat voor de huurder gerealiseerd wordt, heeft het ook een groot effect op de energierekening.  In het Bouwbesluit worden er eisen gesteld aan de luchtdoorlatendheid van een woning of gebouw.

Deze eisen zijn er om energieverlies via ongewenste luchtstroming te voorkomen. De hoeveelheid luchtlekken vormt ook een factor in de berekening van de energieprestatiecoĆ«fficiĆ«nt (EPC). Hoe luchtdichter een gebouw of woning, hoe lager de EPC.  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van luchtdicht bouwen voor uw woningportfolio?  Wij adviseren u graag!

Voor elk project leveren wij een luchtdichtadvies op maat

Wat levert het op?

Een luchtdichte woning zorgt voor een aanzienlijk prettiger leefklimaat. Bewoners ervaren minder tocht en een comfortabel leefklimaat door de goede balans tussen ventilatie en isolatie.  Daarnaast wordt er een flinke besparing gerealiseerd op de energiekosten. Gestookte warmte kan niet meer ongewenst verdwijnen via naadjes en kiertjes.

Het Bouwbesluit schrijft de normen voor luchtdicht bouwen voor. Er zijn 3 klassen:

  • Klasse 1 is de basisklasse. Huizen en kantoren voldoen aan het bouwbesluit, maar de energieprestaties zijn verre van optimaal.
  • Klasse 2 is de standaard voor woningen en appartementencomplexen. Klasse 2 vraagt speciale aandacht voor de keuze van het afdichtingsmateriaal en voor detailwerk.
  • Klasse 3 gaat nog verder. Tussentijdse controles voor een goede gevel- en daksluiting wordt aangeraden. En als u passief bouwt en het certificaat wilt, heeft u een blowerdoortest nodig.

Luchtdichtadvies op maat; betrouwbaar en deskundig

Ervaren partner in luchtdicht bouwen

Luchtdicht specialist is een ervaren partner als het gaat om het realiseren van luchtdichte (nieuwbouw) woningen. De afgelopen jaren hebben wij regelmatig woningen van woningcorporaties luchtdicht opgeleverd. Benieuwd naar onze gerealiseerde projecten? Bekijk ons portfolio voor een impressie

Uw partner in luchtdicht bouwen

Wij komen graag met u in contact als partner voor al uw vraagstukken op het gebied van luchtdicht bouwen.