Kees Tomberg, luchtdichtspecialist

Specialisme

Enkele jaren geleden werd mijn hulp ingeroepen om drie prachtige woningen luchtdicht te bouwen. De huizen waren fraai, maar er miste iets. Nieuwsgierig als ik was ging ik op onderzoek uit. Welke materialen zijn er, wat zijnd e voordelen, hoe werkt het en hoe duurzaam zijn ze. Zo begon mijn expertise als luchtdichtspecialist.

Expertise, kennis en ervaring

Vooral het testen van materialen en proefondervindelijk ervaring op doen leverde veel inzicht op. Elk product testen wij; informatie moet kloppen, er moeten testrapporten, berekeningen, verouderingstesten zijn én luchtdichtgaranties. Dat is hoe ik werk.

Behalve door het materiaal wordt de luchtdichtkwaliteit voor een groot deel bepaald door de manier van aanbrengen. Dat het luchtdicht is, daarvoor staan wij garant. Luchtdichtheidsmetingen behoren tot de standaard.

Practice what you preach

Doe wat je zegt, zeggen de Engelsen.

Al vroeg ben ik geboeid door passief bouwen en het duurzame aspect van luchtdichtbouwen. Zelf een energiezuinig huis bouwen was een logische stap. Het is het beste voorbeeld van wat ik doe: ik woon in een huis van de toekomst: energiezuinig én luchtdicht. Ik leef er fijner, ervaar meer comfort, het is energiezuiniger en door het geluidswerende effect ook geruislozer. Allemaal voordelen dus. Deze voordelen gun ik iedereen met wie ik samenwerk.

Met het luchtdicht maken van bedrijfsgebouwen, scholen, huizen en andere projecten brengen wij expertise en ontzorgen wij aannemers. Wij zijn een schakel in het bouwproces. De wensen zijn ieder keer anders; andere omstandigheden, andere financiën of andere eisen. Voor elk project leveren wij een luchtdichtadvies op maat.

Wij zijn lid van de NBvL: de Nederlandse Branchevereniging voor Luchtdichtbouwen. Het doel van de vereniging is kwaliteitsverbetering voor luchtdichtheidsmetingen en bouwkundige thermografie.

Dat levert u meer kennis op en meer kwaliteit. De vereniging bepleit onderzoek naar betere producten en materialen. Ook toetst de NBvL de kwaliteit van haar leden, bijv. via periodieke audits. Dat geeft een fijn gevoel voor u als klant.

Kwaliteit gegarandeerd en extern getoetst.

Over de luchtdichtspecialist

Aangenaam, ik ben Kees Tomberg, luchtdichtspecialist. Hongerig naar nieuw, naar mogelijkheden en innovatie. Graag help ik u aan meer comfort, veiligheid en kostenbesparing.